Monday, September 10, 2012

Makan2 di rumah Cik Amie


Hallo2...miss amie is here...bertemu kembali..walaupun sibuk bekerja nak jugak menyempatkan diri untuk menaip di blog ni..begitu banyak permintaan untuk resepi2 masakan...sorry sangat2 x sempat nak letak...pasni i will try to upload k...malam tadi ada buat makan2 sikit kat rumah..ni la first time buat kot ajak ramai sikit...sebelum ni ada jugak tapi ajak sikit jer..bertungkus lumus memasak...siap buat karipap..pastu malam sakit tangan...hehe

Kalau dah kawen baru leh ajak laki kot...hehe...sian kak liza x dapat nak ajak husband die skali...hazim anak kak liza jer yang dapat ikut...hehe...satu2nya laki yang datang...menu malam tadi adalah soto, bihun goreng, ayam goreng berempah dan special adalah karipap buatan sendiri..hehe...Terima kasih yg sudi datang iaitu kak liza, badar, halma, mai, kak nuzul dan kak irda..

Jom kita tengok gambar yang sempat ditangkap...tapi gambar soto x sempat tangkap..begitu ramai permintaan terhadap bagaimana untuk membuat kuah sup soto ni..sebenarnya x susah pun...yg tu kene buat post baru tentang resepi..


bihun goreng..




ayam goreng berempah..





karipap isi kentang...favourite Mr. H...hehe

Semalam x sempat nak tangkap gambar soto yang baru siap masak...ni pun baru tangkap pagi tadi dan bayah dah makan pun...hehe...bolehla...



moi sup...



sup ayam...

Alkisahnya plan asal nak buat soto guna nasi impit..pastu buat nasi impit x jadi sebab x cukup lama masak...waktu dah suntuk...pastu nasi impit telah bertukar menjadi bubur..hehe...apa pun...moi sup tetap menjadi kegemaran ramai...hehe..Bagi yang ingin tahu macam mana rasa cik amie masak kene tanya tetamu yang datang k...hehe...Hingga jumpa lagi...Daaa...

2 comments: