Thursday, September 19, 2013

Jalan-jalan cari makan - kedai makan rahmat


Hallo2...madam amie is here...bertemu kembali...rasanya macam dah agak lama x menulis kat blog ni...hingga ada orang yang comment...asyik xde update yang baru jer...hihi...sebenarnya banyak benda yang nak tulis...tapi disebabkan oleh kekangan masa...maklumlah kuliah dah start...tu yang bz tu...kebetulan pula...hari ni yang macam agak bosan sikit..hehe...madam amie pun melancarkan diri untuk menaip citer pasal makan...hehe

Dah lama dengar pasal kedai makan rahmat ni...mula2 tu madam amie tau pasal kedai ni sebab tengok kat jalan-jalan cari makan tv3....tu la yang teringin sangat nak pergi....kebetulan pula kedai ni terletak di kampung pasir putih, pasir gudang...dekat sangat ngn tempat husband. tempat ni dibuka setiap hari dari 10.30 pagi - 3.30 petang. sabtu dan ahad x tutup yer...

Kedai ni memang terkenal dengan ikan siakap gorengnyer yang besar dan fresh...Akhirnya husband bawak jugak makan kat kedai ni....Thank you so much Mr. Hubby!!! Seronok rasanya dapat makan ikan yang fresh, duduk makan dengan angin daripada air laut dan menikmati pemandangan yang indah. Serve pun cepat dan hidangan ikan goreng pun sampai cepat dan masih panas. Errmm..masih teringat lagi kepanasan dan kerangupan ikan siakap kat sana....hehe

Kedai ni memang sentiasa dipenuhi orang...dan kebetulan hari tu kami datang hari sabtu pukul 1 lebih..memang ramai orang dating...lunch hour....tapi jangan risau..tempat masih ada walaupun ramai orang...cume x leh la nak demand nak tempat tepi laut..sebab ramai orang yang dah book.

Jom layan gambar...

parking penuh...kene parking jauh sikit

sebesar2 banner kedai
suasana dalam kedai


ikan siakap dan lauk yg lain

 
besar x ikan ni?

macam mana best x ikan siakap goreng ni? kalau best datang la...merasai ikan siakap goreng yang fresh...oklah cukup sampai disini sahaja madam amie bercerita...hingga jumpa lagi....Daaaa...


2 comments:

ahmad hafife said...

Bile nak bawak kdai mkn area melaka????

amie hani said...

jom la...apa lagi...hihi