Wednesday, July 13, 2011

Cik Amie ke Decoration Class


Hallo2...miss amie is here...ok kali ni cik amie nak citer pasal aktiviti cik amie ke kelas decoration...excited nak citer ni...hehe...nak tau kelas decoration ape? Of course la ke kelas menghias kek...hehe...Lagi 2 mgu birthday cik amie kan...sebenarnya bukan ape...mgu depan nak sambut birthday azura....so tu yg cik amie terpk...nak wat kek sendiri dan menghiasnya sendiri...sebab cik amie rasa...cik amie pun pandai wat kek ape cuma x pandai hias jer...hehe...so watpe nak susah2 beli mahal2 kan...so kite guna bakat yang ada untuk membuat kek hari jadi sendiri...

Location tempat blaja adalah di Presint 11, Putrajaya kat rumah kak intan...baik kak intan ni...cik amie pg blaja sorang2 jer...dan bayaran adalah RM150...mak kata mahalnyer...dah blaja 1 hari jer...nak wat camana memang tu harga standard untuk blaja kek...kadang2 setengah2 tempat caj RM300 semata2 untuk blaja menghias kek ni...sebenarnya niat ni dah lama...cume bab pk pasal duit dan location tu yang susah...dah kebetulan skrg ni dok kat putrajaya dan kak intan ni memang free...so apa lagi kita gunakan waktu secukupnya.....hehe...Malam tadi halma bising gak...die kata nak dekat final nak blaja wat kek plak...hehe...Ala halma...janganlah marah...hihi...

Banyak teknik2 yang dapat dipelajari dan rasa best bila dapat blaja menghias kek ni dan x sabar untuk menghias kek...Sapakah orang pertama yang akan mendapat kek yang dihias oleh cik amie? Cik amie pun x tau...wait and see ok...hihi...So of course la cik amie mesti akan berposing walaupun tengah blaja menghias kek....Gambar2 ni diambil apabila part terakhir kelas...iaitu waktu kemuncak....menghias sebiji kek yang diberi...Cuba korang komen cantik ke x kek yang dihias ni? hihi....


step 1 : membuat corak bakul dikeliling kek...



sentiasa senyum dan confident ketika menghias kek...hehe


wajah ceria menghias kek....(^_^)


step 2: membuat border diatas permukaan kek...


step 3 : membuat border di keliling mickey mouse...



step 4 : membuat rumput2 kecil di keliling kek...



step terakhir : membuat bunga ros dan daun2...


tak sangka akhirnya dapat gak wat roses sendiri.....hehe


Wah...akhirnya siap jua...x sangka akhirnya cik amie dah berjaya menghias sebiji kek...Yahoo!!! Lihatlah wajah gembira cik amie selepas siap menghias kek...


wajah ceria...(^_^)
Hari ni hari yang gembira sebab dapat menghias kek...semangat untuk membuat dan menghias kek pasti akan diteruskan selepas ni...Nanti kawan2 jemput datang raya yer...leh rasa kek buatan cik amie...hehe...Oklah...cukup sampai disini sahaja...Jumpa lagi....Daaa...

7 comments:

halma said...

cayalah amie..u are great!hehehe..
tak sabar nk rasa kek awak buat..mcm sy pesan la, hias kek cntik2 tp make sure kek awk tu sedap..hahhaha..

halma said...

great!

amie hani said...

halma...ayat awk x leh blah...awk kan dah pernah rasa kek buatan saya kan...hehe

Lizawati said...

cantik2..nanti tunang + kawen blh la cik amie wat kek sendiri utk hantaran..air tangan cik amie dgn penuh ksih sayang ;)

amie hani said...

hehe...memang tu la impian ami kak liza...nak wat kek untuk tunang sendiri...(^_^)

Lizawati said...

wah bagus2..sapela jejaka yg bertuah tuu :D

amie hani said...

jeng..jeng...jeng...ada lah...wait and see ok...hehe