Friday, August 6, 2010

Hari ketiga di Sarawak...(^_^)


Hallo2..amie's here..hari ni dah 5 ogos pun..dan cik amie telah selamat pulang ke semenanjung...dan sekarang ni dah pun berada di Melaka...malam tadi sampai di bangi pada pukul 11.30 malam..memang penat giler..rasa nak pengsan pun ada...hehe...ni baru nak citer pasal hari ke-3 plak..padahal dah lama lepas..x sempat la menulis masa kat sarawak tu..hehe..ok..sekarang dah balik..tengah semangat nak menulis la ni...

Ok..hari yang ke-3 adalah hari selasa iaitu 3 ogos 2010..hari ni kami pergi mendengar conference..sesi pagi tu dengar pasal robotic, control and automation...semangat giler aku nak dengar sebab ingat nak ambik master in control..hehe..pastu bile sampai tengah hari mula la mengantuk gak dengar..hehe..tengah hari masa makan kat Riverside Majestic Hotel..terjumpa kawan lama masa di UKM...iaitu igun dan hazwan yang masih giler2 dari dulu sampai sekarang..hehe..berdasarkan maklumat daripada dorg..asma iaitu one of my best friend also datang ke Kuching untuk conference yang sama...ermm...x sangka betul conference ni leh wat jejak kasih kan...hehe...

Petang kul 2.30 tu kami sambung lagi dengar conference tapi kali ni bidang yang lain plak iaitu Audio, Video Processing..kat sini la bidang image processing akan dikumpulkan dan kat sini jugalah kak shima akan present. Dalam kul 4 petang tu dah habis, aku pun tepon asma ajak die kuar jalan2..so petang tu kami ke seberang iaitu kene seberang sungai menggunakan bot untuk ke Dayang Saleha..untuk membeli kek lapis dan ikan terubuk masin yang dipesan oleh mak sebulan yang lepas..hehe...sebagai ole2 nanti..

Memang penat giler nak bawak kek lapis yang banyak tapi aku xde lah borong sangat..aku beli 4 jenis kek jer...kak shima beli 10 jenis kek..asma pun sama...hehe..kat tempat jual kek lapis tu dorang kasi kita rasa jenis2 kek yang dijual..so ape lagi semua jenis kek lapis kami nak try..hehe..ramai giler orang beli kek lapis..satu orang beli sampai beratus2 ringgit...confirm kedai tu dah kaya kan..hehe...



sempat lagi bershopping sebelum ke seberang..hehe


kak ayu, asma dan aku sebelum ke seberang....




bot dah sampai dah..jom naik...hehe


dah sampai kat seberang pun....hehe,,,


bot untuk balik...baik jer pakcik ni..die caj RM1 jer...pakcik lain caj RM2...



nice view...

Ok..cukup sampai sini sahaja coretan cik amie yer...nanti cik amie sambung lagi yer untuk hari ke-4 di kuching, sarawak...(^_^)

1 comments:

Muhammad Fadhli said...

Cantik gmbr matahari terbenam..