Friday, June 4, 2010

I'm Back!!!


Hallo2...amie's here...cik amie dah balik dah daripada bercuti..memang best..hehe..tapi balik dah jadi hitam sikit..dah hampir seminggu x update blog ni..mesti korang rindu kan..hehe...akhirnya dapat gak merasa masakan kak liza...dapat gak merasa masakan mee goreng daripada kak liza sebelum kawen..hehe..hari rabu yang lepas kak liza dah masakkan special pun..tapi x sempat plak nak tangkap gambar sebab balik daripada bangi tu lapar sangat..sampai rumah terus makan..hehe...masakan kak liza ok...sedap...nanti boleh masakkan untuk fizi ek kak liza...ermm..dan kak liza pun telah bercuti..sebab minggu ni adalah hari perkahwinan kak liza...

"TAHNIAH KAK LIZA!! SELAMAT MENJADI SEORANG ISTERI!!"

Walaupun kak liza sekarang x baca blog ni..ami tetap jugak nak cakap....

"SELAMAT PENGANTIN BARU..KHAS UNTUK KAK LIZA"


Banyak gambar tangkap masa pergi Langkawi tu...nanti saya pilih the best pictures ek...banyak tempat yang kami telah lawati iaitu :-

1) Kota Mahsuri..kat situ ada makam mahsuri..ada muzium yang menceritakan asal usul Mahsuri..tayangan video cerita Mahsuri...ada keris..perhiasan orang dulu2...dan macam2 lagi..nak masuk kene bayar sorang RM5..dan kanak2 free...kat tepi kota mahsuri ni ada banyak gerai jual souvernier...gamat..kain batik...baju tdo...macam2 la..murah...dan harga boleh tawar lagi...

2) Padang Matsirat..kat padang matsirat ni lah adanya kawasan bekas beras terbakar...tapi kecik jer la...xde lah besar mana...nak masuk tengok x kene bayar..kat tepi2 ni pun ada banyak gerai..macam2 ada...

3) Island Hoping..ni lah aktiviti yang saya paling suka..iaitu naik bot...hehe...kami melawat 3 buah pulau iaitu Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah dan Pulau Singa Besar.


X suke gambar ni..nampak tembam..ni gambar candid..habis island hoping jer tiba2 kene beli benda ni..dah la gmbr x best...

4) Pekan Kuah...ha..kat sini lah tempat shopping kami...macam2 mak beli..aku xde lah shopping sangat..just beli kain batik untuk mak bayah, kak liza, kak shima...bakal mak mertua boleh x? hehe...pastu beli coklat utk kawan2 ofis...tu jer la..mana ada banyak sangat pun kan...hehe...nama kedai kami shopping adalah..HAJI ISMAIL GROUP..kat sini harga x leh tawar pun..oklah harga die..

5) Pantai Cenang..kat pantai cenang ni lah kami menginap...nama resort tu adalah Langgura Baron Resort...so far..ok not bad..tapi xde iron...xde heater..nasib baik ada peti sejuk..kat belakang resort ni pantai terus...lari 1 minit jer dah sampai..hehe..kat sini memang ramai orang mandi..pantai xde lah lawa sangat..tapi leh la nak mandi..dan banyak aktiviti sport yang dijalankan kat sini mcm banana boat, jet ski, naik balloon yang ditarik oleh bot..dan mcm2 lagi...



Pantai Cenang pada waktu pagi...ada pelangi lagi...hehe

6) Dataran Helang..tempat ni lah wajib pergi...abang saya kata kalau pergi Langkawi x tangkap gambar dengan helang ni orang x percaya plak pergi Langkawi...hehe...tempatnya betul2 dengan jetty..nak parking masuk dalam Metrowealth...kene bayar RM1 untuk parking...


Sunset view



Gelapnyer gambar ni..masa ni dah nak dekat kul7 malam dah....

Nanti saya sambung citer lagi ek..banyak benda lagi nak citer..hehe...banyak keje la sekarang..ok..kite jumpa lagi yer...Daaa...

p/s : Mr. SA..kalau dah sampai kasi tau ek..tq..(^_^)

2 comments:

muhamad alif said...

waa...bes nye bercuti...nk bercuti gk..huhu tp sory to say, dlm pic ni cik amie mmg nmpk ade chubby ckit..ati sudah senang ea?hehe

amie hani said...

nmpk tembam? ini x boleh jadi ni..kene kuruskan badan ni...hehe..nak coklat dtglah bilik selagi stok masih ada...hehe