Tuesday, July 13, 2010

Pemergian nenek...


Dah lama x update blog ni..x sempat dan banyak keje...dah habis pun keje isbc hari ni...ni pun dah kul 12.10 pagi..kul 11.30 mlm td baru sahaja sampai di rumah..selesailah keje usher pada hari ini..memang penat..sebab kene berdiri lama menunggu VIP yang bakal tiba...

Tanggal 9 Julai 2010..iaitu pada pukul 5.00 pagi...nenek saya telah meninggal dunia...pagi2 lepas subuh terus dapat panggilan daripada mak yang mengatakan nenek kami telah meninggal...arwah merupakan mak kepada bapa saya...jadi pagi jumaat minggu lepas...saya pun balik kampung dengan tergesa2..barang2 pun macam dah lintang pukang jer...sempat jugak pergi ofis pagi tu utk tinggalkan nota kat bayah...saya lah yang paling lambat sampai kat kg sebab dari Melaka...tengah hari barulah sampai...Hari tersebut cuti dibekukan sebab ada pelawat yang nak datang..jadi saya terpaksa ambil emergency leave...esok banyak benda nak kene setel..kuliah pun dah bermula...tapi x study ape langsung ni...macam mana ni..hmm...keje AJK pun belum siap lagi...hmmm...

Kenduri tahlil dibuat 3 malam2 berturut2 kat rumah pakcik..tapi saya sempat pergi 2 malam jer...sebab nk kene rush blk melaka untuk isbc..InsyaAllah..pada 24 Julai ni kenduri arwah kat rumah saya plak...kepada sesiapa yang teringin nak makan nasi ambeng orang jawa bolehlah datang rumah saya...kak liza dan abg fizi pun jemputlah datang ke rumah...

Oklah..dah malam ni..cukuplah sampai disini sahaja...Good night kawan2ku....

3 comments:

muhamad alif said...

takziah atas pemergian nenek cik amie..moga roh nya dicucuri rahmat hendakNya

metallurgical said...

takziah.. brdoalah untuk nenek dan sedekahkan Al-fatihah dan surah Yasin..

Sumijelly said...

Takziah pada pemergian nenk tercinta anda...

Al Fathihah pada arwah..... semoga tabah menghadapi hari2 yg akan dtg yek..


Sumijelly.com