Monday, March 29, 2010

Malam tadi pergi rumah kak jimi!!


Hallo2..amie's here...petang semalam kak jimi datang rumah nak mintak tolong jadi orang ke-3 mark assignment student die...mark dari segi grammar and communication parts..uhh..pening aku baca assignment dorang..yang tulisan tangan aku malas nak tanda..so aku pass kat kak liza..hehe...pagi tadi akhirnya baru siap aku menanda semua assignment tu..yahoo..dan aku leh focus untuk mark lab 4 plak...so malam tadi kak jimi ajak datang rumah die...oklah..aku setuju wat pertama kalinya...hehe...dah banyak kali die ajak tapi aku x pergi pun...rumah kitorang dekat 1 taman jer..tapi kak liza nak gak naik keta sebab balik malam 11 lebih bahaya plak anak dara jalan malam2 ni..hehe...

Masa nak pergi singgahlah rumah kawan ni..nak kasi hadiah...kol die x angkat..kasi salam banyak kali tapi x berjawab...hon keta banyak kali tapi orang dalam rumah x jenguk langsung..xtau la kalau x nak layan kan..ni lah kali pertama aku ke rumahnya tapi x dilayan plak kan...rumah lampu terang..tapi xde orang jenguk langsung..aku kan pantang sikit orang x layan ni...aku tengah marah2..kak jimi boleh plak buat lawak...die kata.."Alahai..lembutnya la suara ami cakap assalamualaikum...orang dengar pun tergoda..". Aku marah kak jimi balik...haha.."Akak jangan nak macam2 plak.."

Pastu dah lama sangat tunggu 5-10 minit ada kot..pastu kitorang decide nak balik jer la..dah xde orang nak layan kan...maka kami teruslah ke rumah kak jimi..Emm..dapat lah jugak pergi ke rumahnya..masuk jer rumah kak jimi..terus tanya mana satu bilik kak jim? hehe...Aku datang wat spot check..haha....sampai kak jimi kata.."Ami ni datang asyik comment bilik akak la..rumah akak la..".

"Yer la..sebab ami ingat Dr Asri cakap..kalau nak tengok anak dara tu rajin ke tidak kenelah tengok biliknya..dapurnya..hehe"

Masa kat rumah kak jimi..aku juga sempat mencuba alat senaman di rumahnya..sama cam kat taman botani plak..hehe...Kak jimi rajin jugaklah..sebab die buatkan air nescafe o kat rumah die..hehe..tapi sorang secawan la..x leh tambah2..hehe..malam tadi kami semangat tengok citer Halaqah..memang topik yang menarik iaitu ya'juj dan ma'juj...ahli panel plak memang mantap dan dah lama wat kajian tentang benda ni...sampai terngaga mendengar hujah panel..hehe..Tu lah seronok sangat tengok halaqah pastu tengok plak kisah artis 4 wanita..last2 kul 11 lebih barulah balik...

Macam tu lah alkisahnya kali pertama ke rumah kak jimi...kak jimi sori ek..kita kan kawan..hehe...Ok..cukup sampai sini jer...jumpa lagi nanti yer...Daaa...

7 comments:

Ghossmg said...

so what about yajuj and majuj..

pls explain

amie hani said...

apa yang saya tengok, dengar dan baca daripada buku pasal ya'juj dan ma'juj ni..ya'juj dan ma'juj ni adalah daripada golongan manusia..pada suatu ketika nanti ia akan keluar apabila tanda2 hari kiamat ini dah nak tiba...sekarang ini golongan itu terdapat di sebalik dinding besi yang dibuat oleh Iskandar Zulkarnain..menurut kajian yang dilakukan..kemungkinan golongan ini datang daripada Asia tengah..dan ada juga orang yang pernah menemui dinding yang diperbuat oleh Iskandar Zulkarnain..

Ghossmg said...

so di manakah iron gate itu?

amie hani said...

tu xtau lah saya..tempatnya kalau x silap di antara dua gunung..dan rasenyer tempat tu kite x familiar dan x pernah dengar nama tempat tu...

Ghossmg said...

takkan tak tau pula..

bukankah sekarang world exploration dah mmg berhabis2an... semua penjuru dunia sudah manusia pergi dan teliti and even sampai ke bulan ha.. even underwater world..

tu google earth tu can view any part of the world effortlessly..

so please amie hani.. tell me where is the iron gate of dzulqarnain??

amie hani said...

macam2 la en. rosman ni..hehe...nanti yer...sy wat research..nanti saya wat pos baru khas..jangan lupa baca plak...nanti saya inform ek..

Ghossmg said...

ok.. i m waiting!!